eli keilatermiä käyttäen Kärryn lupauksien lunastuksia.

Vuosi sitten kun mökki ei ollut häneltä palanut, hänen piti viedä kaverin peräkärry Pohjois-Savoon toisen kaverin luo korjattavaksi. On vielä siellä. Onko edes korjattu, mutta nyt kärrynomistaja sen haluaa nuottahommia varten.

Ja koska mökki sitten viime syksynä paloi ja Kärrykin melkein sen mukana toinen matkailualalla toimiva kaveri joutui unohtamaan voimalan rakentamisen erämaakohteeseensa. Nyt hommaa on aloitettu, minun painostuksesta, ettei vain tarvitse syyttää minun muuttoani... noh, sehän tässä rassaa...

Mutta asioidenhoidossa ja organisatorisissa asioissa Kärry ei pärjää. Joten minä naisellisesti ohjailen vielä vienosti, vaikka on tavallaan pyytänyt kovia ohjaksia suoraan. Joten tässä olen nyt katsonut tätä tempomista ja pakko on tähän puoleen jatkossa paneutua.

Mutta jotta asiat eivät menisi niin kuin pitää... hallilla, jossa voimalaprojua on tarkoitus jatkaa, omistaja päätti viikon lomareissusta. Tai sitten vaimonsa päätti. Mahdollista sekin. Joka tapauksessa, nyt sitten homma keskeytyi kuin kananlento ja aloimme miettiä sen kärryn siirtoa sieltä alempaa tänne omistajalleen.

Sen lisäksi kaveri, joka oli luvannut järeää muuttokalustoa lainaan, oli sen myynyt. Eli se siitä sitten.

Joten nyt haetaan satojen kilsojen päästä kärry, jossa on uusivanha sänkymme ja mennessä viemme omalla kärryllä vedenkeruusäiliöitä toiselle kaverille. Jätämme astiat ja sen kärryn odottamaan kun viemme sängyn ja kärryn tänne naapurikuntaan - ja palaamme takaisin ja jatkamme Keski-Suomeen entiseen kotiini tavaraa hakemaan ja pakkaamme sen ja palaamme tänne takaisin.

Jossain välissä pitäisi nukkua ja hellettä piisaa, joten Kärry on jo nyt ihan hermona, että miten selviämme siitä. Voimalaproju jatkuu nimittäin maanantaina - jos ei sada vettä tai jotain sen suuntaista.

Joten haluaisiko joku vaihderikkaan tienpäällä olevan mustalaisoopperan kahvinkeittoroolin itselleen?

Huoks. Arvasin.

Ja koska päätimme lähteä yöllä ajamaan viileän aikaa... valvoimme eilen tähän aamuun ja oli tarkoitus nukkua myöhään. Minä vain heräsin taas aikaisin ja sitten vielä puhelinkin soi. Tytär on kipeänä ja yrittää pitää henkisesti itseään kasassa, kun kokee ettei kukaan töissä usko hänen olevan sairas.

Näin kävi näet viime vuonna entisessä työpaikassani, että tytär luokiteltiin lintsariksi sellaisen ihmisen toimesta, joka nyt on joutumassa käytöksestään työpaikalla puhutteluun ja ikänsä puolesta kuuluisi eläkkeelle, mutta jatkaa höösäämistä ja ihmisten kiusaamista töissä. Ja ken joutuu silmätikuksi joutuu lähtemään tai kärsii nahoissaan.

Minä en siihen joutunut, mutta varmasti kieltäydyttyäni kesätöistä jouduin epäsuosioon ja olen tullut useammin kuin kerran haukuttavaksi.

Joten Kärry koisii ja minä valvon. Pitkä vuorokausi tulossa, prkl.