Ehee. Talvikki sai kolmen vartin lenkkinsä, minä annoksen scherlockia siinä sivussa. Aamupala viivästyi kun Kärry soitti.

Yritin tehdä aamupalan ja soiton jälkeen lähtöä ulos. Takkua ja takkuaa. Pitäisi mennä ihan treeneiltä suoraan aamiaiselle tai sille brunchille ja sitten suoraan päätä ihmettelemättä ulos.

Kun viimein kaikkien tekosyiden jälkeen pääsin ulos, oli jo tajuttoman kuuma ja tuntui niin sanomattoman pahalta. Ja postiakaan ei tullut ihan heti ja kun tuli, käsitti postin tytön Aku Ankka. Helvetti.

Ja matkalla laatikolle liukastuin molemmilla kerroilla eilisiin jo kuivumaan päin oleviin sadevesikuoppiin... pruit... suututtaa sekin. Ja sekin, että kun kuulin merkillistä ääntä tieltä en nähnyt satojen metrien päässä olevaa tienlaitaan ilmestynyttä liikennemerkkiä.

Tai näinhän minä sen, mutta en nähnyt mistä se kolmio varotti. Epäilen että kyseessä on joulukuusen kaatomerkki....

Onneksi maailmani ei siihen kaatunut, eikä Aku Ankan kantamiseenkaan suoraan vessaan... siellä se tyär niitä lukee. Mitä sitä keittiöön tai muualle.

Aamupostauksen jälkeen yritin aloitella edunvalvontailmoituksen tekoa ja sainkin sen paria tietoa vaille valmiiksi. En tiedä mikä on hoitava lääkäri. Tai tiedänhän minä mitä se tarkoittaa, mutta kuka se pirulainen on tai minkä niminen. Vaan ehkä olisi käytävä hoitokodissa sekin tieto kysymässä.

Jovain.

Olen tiskannut astiat ja kolme koneellista pyykkiä. Sänky on petaamatta. Ohut vanhanaikainen sijauspatja ei ota pysyäkseen kun ryhävalas kääntää öisin kymmenisen kertaa kylkeä, tasatakseen niin lämpöä kuin asennon tuomaa rasitustakin selässä.

Aionkin kokeilla laitoksesta pöllimääni liukulakanaa, jos sänkyvaatteet pysyisivät paremmin koossa, kun joka käännöllä peräsin ei ottaisi syväkyntöauran otteita sijauspatjaan. Öhöm. Laitoksista varastellaan uutisten mukaan paljon. Minulle ko. vaate tuli otetuksi vahingonkorvaukseksi kun kaaduin lingon liukastamalla ajoradalla, sitä ylittäessäni ja satuttaessani itseni. Joten rätti minulle suotakoon.

Olisi yritettävä vielä ulos sillä sain kyllä kylvöpenkin jonkinlaiseen kuntoon, mutta itse kylvettävät olivat vielä kaapeissa ja pusseissa ja kaikki yhtä tyynni turvallisesti niin kaukana, että sain tekosyyn liukastella sen Aku Ankan sisälle postilaatikosta manaten sitä toistamiseen, etten todellakaan näe mitä merkissä on... maailman kiehtovin asia selvittää.

Mitenkähän olisi, jos sijaisi tuon rytökasan, jota makuuksiksikin kutsutaan ja pätkähtäisin päiväunille päivän kuumimmaksi ajaksi? Sen jälkeen voisi mietiskellä pari tuntia mitä söisi päivälliseksi ja sen jälkeen tehdä jotain mitä on tehnyt viime päivät. Todeta, että ruokaperäiset ovatkin paikallaan ja huomata heränneensä suorastaan melko täsmällisesti yöpuulle.

Asettua mukavasti yöpuulle ja huomata olevansa virkeä. Ja nukahtaa kesken ajatuksen...